Pizza Romana, of Pinsa, is een Italiaanse specialiteit met een lange en eeuwenoude traditie.
Het kan worden beschouwd als vergelijkbaar met de algemeen bekende pizza, maar het deeg en de verwerking zijn anders.
De mix van meelsoorten, het lange rijzen, het gebruik van natuurlijke gisten en het 80% gehydrateerde deeg maken de Pinsa-bodems geurig, licht en goed verteerbaar.
Verder kunnen naast de traditionele versie van Pinsa (met tarwe, rijst en soja) nieuwe en allergeenvrije varianten worden gemaakt: spelt kan aan de zachte tarwe worden toegevoegd, of de soja kan worden vervangen door erwten- of kikkererwtenmeel.
Lichte, geurige voorgekookte bodems met minder vet dan traditionele pizza, die klaar zijn voor gebruik en naar wens te bereiden.
- Alleen geselecteerde Italiaanse granen en peulvruchten: tarwe, rijst, soja, kikkererwten, erwten en spelt van Oasi Rachello en hun vertrouwde partners
- Alleen biergist of zuurdesem
- Premium ingrediënten uit een 100% traceerbare toeleveringsketen
- Lang gekoeld rijzen van de bodems
- Dubbel gegaard zoals in het traditionele Romeinse recept
- Afgewerkt terwijl het nog warm is om de organoleptische eigenschappen van de ingrediënten te behouden
- Onze oorsprong in ons deeg: Sabina DOP EVO-olie en 100% puur lokaal bronwater
La Pizza Romana, o Pinsa, è un’eccellenza italiana dalla lunga e antica tradizione.
Può essere considerata simile alla pizza, largamente conosciuta, ma impasto e lavorazione sono diversi.
La miscela di farine, la lunga lievitazione, l’utilizzo di lieviti naturali, l’impasto idratato all’80 % rendono le basi Pinsa fragranti, leggere ed altamente digeribili.
In più, oltre alla versione tradizionale della Pinsa (con frumento, riso e soia), possono essere realizzate varianti inedite e senza allergeni: al frumento tenero può essere aggiunto il farro, oppure la soia può essere sostituita con farina di piselli o ceci.
Basi precotte leggere, fragranti, con minor apporto di grassi rispetto la pizza
tradizionale, che arrivano a destinazione pronte per essere farcite e ultimate
in cottura.
- Solo cereali e legumi italiani selezionati: frumento, riso, soia, ceci, piselli e farro provenienti dalle Oasi Rachello e loro partner fidati
- Solo lievito di birra o lievito madre
- Ingredienti premium del premium da filiera 100% tracciata
- Lunga lievitazione delle basi a freddo
- Doppia cottura come nella ricetta tradizionale romana
- Abbattitura ancora calde per preservare le proprietà organolettiche degli ingredienti
- Le nostre origini, la Sabina nei nostri impasti: olio EVO Sabina DOP e acqua di fonti locali pura al 100%